fbpx Skip to main content

RØDOVREGAARD

Et foreningshus i Rødovre Kommune

Rødovregaard er den sidste store gård, der er tilbage af den gamle landsby i Rødovre. Gården tilhørte samme slægt fra 1770 og indtil 1976, hvor Rødovre Kommune købte den, og satte bygningerne i stand. Rødovregaard er i dag indrettet til aktivitetshus med mulighed for at lokale foreninger vederlagsfrit kan bruge huset til foredrag, koncerter, foreningsliv osv.

Bent Hansen, der er daglig leder af Rødovregaard, fortæller at der meget ofte var klager fra brugere af huset over træk og kulde. ”Jeg fik altid at vide at folk frøs på den skulder der vendte mod vinduerne, og da vores varmeregninger samtidig steg voldsomt i takt med stigende energipriser, satte vi os i 2003 for at komme problemet til livs”. Bent Hansen kendte til den lokale virksomhed Alu Design, og kontaktede virksomheden for at få et tilbud på forsatsvinduer til de i alt 30 gamle jernvinduer der er fordelt på syv lokaler.

”Jeg var temmelig bekymret for at det skulle blive bøvlet, rodet og langtrukkent, men jeg må indrømme, at det gik exceptionelt godt. Faktisk forløb hele processen med opmåling, levering og montering gnidningsløst og selve monteringen, som var den del jeg frygtede mest, tog ikke andet end en dags tid. I dag har Rødovregaard reduceret varmeforbruget markant. Præcis hvor meget har de ikke overblik over, men nok til at forsatsvinduerne for længst har tjent sig hjem. Klager over træk og kulde er heller ikke noget Bent Hansen skal høre på længere.

+45 36 41 14 66