LANDBOHØJSKOLEN

Det overordnede mål i projektet var, at forsatsvinduerne ikke skulle ses, men at effekten skulle kunne mærkes.

Ligeledes for Københavns Universitet har Alu Design i samarbejde med arkitektfirmaet Rørbæk og Møller udviklet en forsatsløsning til Landbohøjskolen på Bülovsvej på Frederiksberg.

Som Universitetsbiblioteket på Fiolstræde er også denne bygning fredet. Den blev tegnet af arkitekt Gottlieb Bindesbøll i 1856 – altså et par år inden Universitetsbiblioteket.

Af hensyn til den arkitektoniske tilpasning til bygningen og de eksisterende vinduer var det et ønske at glasfeltet på rammerne blev størst muligt.  Kulturstyrelsen skulle godkende forslaget og der var flere hensyn til brug og drift af vinduerne, der skulle indfries – eksempelvis var det et krav at vinduerne skulle være oplukkelige for komfort og pudsning, solide, tætte og lette at betjene. Det overordnede mål i projektet var, som på Universitets Biblioteket, at forsatsvinduerne ikke skulle ses, men at effekten skulle kunne mærkes.

Efter mindre justeringer fungerer Landbohøjskolens nye forsatsvinduer helt efter hensigten og projektet blev afsluttet med tilfredshed medio 2013.